KIBRIS ALPERENLERİ İLE SEMİNER

Kıbrıs Alperenleri üyeleri ile 18.11.2017 Cumartesi akşam üzeri bir seminer düzenledik.  Kıbrıs Alperenleri Üniversite Teşkilatının  daveti ile Vakfımızın kurucusu ve Başkanı olan Sn. Doruk Hastunç, genç Alperenler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genel siyasi yapısı ile ilgili bir seminer düzenledi.

Başkanımız, başta Osmanlı Devleti döneminde, sonrasında da adadaki ingiliz yönetiminin adayı yönetme şeklinden kısaca bahsettikten sonra adamızda Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türklerin 1960 yılında ortaklaşa kurmuş oldukları Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulma aşaması, yönetim tarzı, sistemi ve yıkılmasının sebebleri ile sonrasında kurulan Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin yapısı ve sistemi ile ilgili bilgi verdi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve yönetim şekli ile ilgili oldukça detaylı bilgi verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan siyasi partilerin öz geçmişi, yapısı, geçmiş başkanları ve partiler için önemli görevlerde bulunan bazı vekiller ile ilgili de genç arkadaşları bilgilendiren başkanımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi geçmişi ve meclisin Kıbrıs Türk Toplumunun varlığını sürdürebilmesi için yapmış olduğu bazı önemli yasalar ile ilgili birlgi verdi.

Başkanımız söyleşide son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki Belediyeler ve belediyelerin yönetim şekli, işleyiş biçimleri ve yapısı ile ilgili bilgi verdikten sonra genç arkadaşların merak ettikleri konular ile ilgili sordukları soruları cevapladı.