El Sanatları Atölyemiz Kurulmuştur

Vakfımız, "Doruk Vakfı Emek Atölyesi" ismiyle vakfımızın bir kolu olarak faaliyet yürütecek el sanatları atölyesini oluşturmuş bulunmaktadır. Kuruluş çalışmaları bir süredir devam eden atölyemizin faaliyetleri, Ağustos ayı sonu açılışını yapacağımız Sosyal Aktivite Merkezimizde yürütülecek ve resmen başlayacaktır. El Sanatları Birimimiz faaliyetlerine ahşap oymacılığı kursları ve yine bünyemizde ürettiği ahşap oyması olan ürünlerin sergilenmesi ile başlayacaktır. Kurslarımız ülkemizde ahşap oymacılığı alanında kendini defalarca kanıtlamış olan Şevki Akkuş eğitmenliğinde yürütülecektir. Nakış kurslarımız ise yine kendisini alanında kanıtlamış olan Sadiye Destur eğitmenliğinde yürütülecektir. Sınırlı sayıda olacak kayıtlarımız Ağustos ayı başından itibaren başlayacak olup, kurslarımızda Eylül ayının birinci haftasından itibaren başlayacaktır. Kurs kayıtları için geç kalmamanızı dileriz.

Emek Atölyesi Nedir ?

Emek Atölyesi tamamı vakfımızın öz sermayesi ile kurulmuş olan bir vakıf işletmesi olup aynı zamanda da vakfımızın el sanatları bölümü faaliyetlerini de kendi içerisinde barındırmaktadır. Faaliyet alanı olarak özelde ahşap oymacılığı sanatı ile üretilen mobilya ve objelerin gerek yurt içi gerek yurt dışı faaliyetlerde sergilenmesini ve satışının yapılması amaçlamakla birlikte, özelde Kıbrıs Türk Motiflerinin genelde ise çeşitli Motiflerin ahşap objelerin üzerine oyma sanatını kullanarak işlenmesini amaçlamaktadır. Ahşap alanı dışında ise Nakış işlerinin de geleneksel Kıbrıs Türk Motiflerine bağlı kalarak tamamen el işçiliği ile işlenmesini bu motiflerin sergilenmesi ve satışının yapılmasını da bünyesinde bulundurmaktadır. Emek Atölyemiz kendisini geliştirdikçe faaliyet alanları arasına el sanatları ile ilgili daha birçok faaliyeti de eklemeyi hedeflemektedir.  Emek Atölyemiz ayrıca ülkemizde neredeyse yok olmaya yüz tutmuş olan ahşap oymacılığı sanatını ve geleneksel Türk Motifleri Nakış işlerini de yaymak ve özellikle gençlerin bu mesleği edinmesini sağlayabilmek amacı ile 2019 Eylül ayından itibaren ahşap oymacılığı kurslarını ve Nakış işleme tekniği kurslarını da Vakfımızın Kırıkkale Sosyal Aktivite Merkezinde başlatacaktır. Kurslarımıza katılım ile ilgili her hangi bir yaş sınırlaması olmayacak olup, Çocuklar için yetişkinler gözetiminde özel guruplar oluşturulacaktır.