Çocuklar, Gençler ve Yetişkinler İçin Eğitimlerimiz Başlamıştır

Halk Dansları: Halk dansları ait olduğu toplumun kültür değerlerini müzikli olarak, tek kişi veya gruplar halinde ölçülü ve düzenli olarak yansıtan kültürel bir dans türüdür. Halk dansları ayrıca bir olayı, bir sevinci, bir üzüntüyü ifade eden içinde barındırdığı kardeşlik duygusu, melodi, ritim ve hareket yapısı ile bireyin bedensel ve ruhsal gelişiminde önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Birlikte oynamanın avantajı ile kişiye kaynaşmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğreten Halk danslarının bu özelliklerinden yola çıkarak, uygulanacak etkinliklerle kişilerin bireysel gelişiminin yanı sıra toplumsal gelişiminin de sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Halk dansları kurslarımız sadece Kıbrıs Türk Halk Dansları değil Ana vatanımız Türkiye Halk Dansları yörelerinden olan oyunları da kapsamaktadır. Kurslarımız belirtmiş olduğumuz her yaş gurubuna uygun olup, kurs ücretimiz aylık kişi başı 35 TL olarak belirlenmiştir.

Modern Dans: Modern dansta amaç, vücudun doğal duruşundan yararlanarak, hayatın içerisinden hareketler ve jestler ile vücut dilini geliştirmektir. Modern dans yeni hareket stilleri yaratmak için diğer dans hareketleriyle birleştirilebilen, sözcüklerin anlatamadığını dans ile anlatabilen ve her tür müziğe uyarlanabilen bir dans türüdür.  Kurslarımız belirtilen ilk ve orta öğretim yaş gurupları için uygulanacak olup aylık kurs ücretimiz kişi başı 100 TL olarak belirlenmiştir.

Tiyatro: İnsanı, insana, insanla ve insanca anlatmada bir sahne sanatı olan tiyatro, sahneleyeceği eserde olayları oluş yoluyla gösterir ve bu yönüyle konuşma ve eyleme dayanan bir gösteri sanatı olarak tanımlanabilir. Karagöz ve Hacivat gölge oyunlarının ve drama eğitimlerinin de yer alacağı tiyatro kurslarımız belirtmiş olduğumuz her yaş gurubuna uygun olup, aylık kurs ücretimiz kişi başı 150 TL olarak belirlenmiştir.

Çocuk Oyunları: 2017 Yılı içerisinde yapmış olduğumuz araştırmalarda ülkemizdeki çocuklarımızın büyük bir çoğunluğunun aşırı derecede teknolojik cihazla bağımlı olduğunu gözlemledik. Maalesef çocuklarımızın birçoğu gelişen dünya şartları ile beraber neredeyse sokakta hiç oynamıyor ve vakit geçirmiyor. Bizler, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımıza yönelik olarak düzenleyeceğimiz pirili, topaç, üçtaş vb. gibi oyun etkinliklerinin çocuklarımızın arkadaşlık bağlarının güçlenmesinde faydalı olacağına inandığımız gibi çocuklarımızın kendi beceri ve yeteneklerini de keşfetmelerinde yardımcı olacağı inancındayız.  Aylık belirlenen oyun programı ile oynanacak oyunun haftalık olarak belirtileceği bu etkinliğimiz ilköğretim çağındaki çocuklarımız için uygun olup haftalık ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir.

Doruk Vakfı Sahne Performansları: Doruk Vakfı Sahne Performansları dizisi, özellikle 16 ile 30 yaş aralığındaki gençlerimizin kendilerinin tek kişi ya da grup halinde organize edecekleri dans gösterisi veya müzik dinletisi organizasyonlarıdır. Vakfımız bu girişimi ile milletimizin değerleri olan ve yeterli imkânı olmayan ya da amatör olan gençlerimizin kendilerini sanat alanında geliştirmelerinde fevkalade önemi olan ve “Sahne Tozu Yutmak” deyimi ile adlandırılan sahneden seyirciye veya dinleyiciye sanat sunmak imkânını gençlerimize yaratıp, gençlerimizin acemiliklerini gidermelerinde ve kendilerine olan güvenlerini sağlamalarında yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Vakfımızın, özellikle 16 ile 30 yaş aralığındaki gençlerimizin kendilerini geliştirmelerine yönelik olarak düzenleyeceği bu etkinliklerde elde edilecek olan bilet gelirlerinin tümü gerekli vergi masrafları devletimize ödendikten sonra sahne alan gruba ya da kişiye bağışlanacaktır.