Hastunç, Alkan ile İstişarelerde Bulundu

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Güler Alkan, Mütevelli Heyeti Başkanımız Sn. Doruk Hastunç ile istişarelerde bulunmak üzere Vakfımıza ziyarette bulundu. Ruşen Mert Amanat’ın yazıp yönettiği “Sıradaki ya Sensen” isimli tiyatro oyununu izlemek üzere ülkemize gelen İstanbul Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güler Alkan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ziyaretleri kapsamında Vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkanı Doruk Hastunç ile de istişarelerde bulundu. Vakıf merkez ofisimizde gerçekleşen görüşmede Alkan, öncelikle ülkemizde olmaktan mutlu olduğunu belirtti ve ülkemizin özellikle Üniversitelerinin yapsı ve eğitim sisteminin nasıl ve ne potansiyelde olduğu başta olmak üzere ülkede genel olarak eğitim ile ilgili konularda ve ülkemizde eğitimini tamamlamak için bulunan başta Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler ve diyer dünya ülkelerinden gelen öğrenciler ile ilgilide istişarelerde bulundu. Öğrencilerin mevcut sorunları ve ileride bu sorunların daha da büyümemesi ve öğrencilerin KKTC sistemine ayak uydurabilmesinin nasıl olabileceği ile ilgili Başkanımız Doruk Hastunç’tan bilgi ve tavsiye aldı. Vakfımızın kuruluş amaçları ve bugüne kadar yapıtığı ve yapmayı planladığı projeleri ve faaliyetleri ile ilgili de bilgi alan Alkan, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan başta Yalova Üniversitesi olmak üzere diyer Üniversiteler ile ilgili ve Türkiye Cumhuriyeti eğitim sistemi ile ilgili de başkanımızı bilgilendirdi. Alkan, görüşmede Kıbrıs’ın siyasi yapısı ve özellikle annan planı sonrasındaki Kıbrıs Meselesi ile ilgili konular hakkında da bilgi aldı ve konu ile ilgilide kendi tavsiyelerini Başkanımıza iletti. Görüşmenin sonunda Mütevelli Heyeti Başkanımız Hastunç, Prof. Dr. Alkan’a Vakfımıza ziyaret anısına Kıbrıs Halk giysilerinden minyatürize edilmiş “Karpaz Kadın Üçetek” modelini hediye etti. Alkan da yapılan bu istişareden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Vakfımızın gerek Türkiye Cumhuriyetinde gerekse Kıbrıs’taki faaliyetleri ile ilgili de mümkün oldukça ve elinden gelen bir şey oldukça yardımı esirgemeyeceğini belirtti.