Türk Dünyası KKTC iletişim koordinatörlüğü görevi Vakfımıza verildi.

Vakfımız 22 – 25 Mayıs tarihleri arasında İstanbol Wow otel’de düzenlenen ve Türk Dünyası Gençleri Birliği ile Türk Halkları Konseyinin birlikte organize ettiği Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayına katıldı.

Kurultaya K.K.T.C. adına Türk Dünyası Gençleri Birliği K.K.T.C. Delegasyonu Başkanı Ercan Arıklı, Doruk Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Doruk Hastunç, Doruk Vakfı Kültür ve Sanat Birimi Halk Dansları Gurubu ve Üyelerinden Burak Deniz, Sultan İnkaya ve Aliye Altıoğlu katıldı.

Dünyadaki tüm Türk Cumhuriyetleri’nden temsilcilerin katıldığı kurultay 22 Mayıs akşamı heyetlerin kayıtlarını yaptırması ve kaynaşma toplantısı ile başladı. Kurultayın 1’inci günü olan 23 Mayıs’ta katılımcı heyetlerin tümünden birer temsilci bağlı olduğu kuruluş ile ilgili ve ülkesinin genel durumu ile ilgili diğer katılımcıları bilgilendirdi.

K.K.T.C. Delegasyonluğu adına Mütevelli Heyeti Başkanımız Doruk Hastunç konuşma yaptı. Başkanımız konuşmasında ; Katılımcılara Vakfımızın faaliyet alanları ile ilgili, kurulduğumuz günden bugüne kadar neler yaptığımız ile ilgili ve önümüzdeki yıllarda neler yapmayı hedeflediğimiz ile ilgili bilgi verdi.

Ülkemiz kültürü, tarihi ve son yıllardaki müzakereler ile ilgilide katılımcıları detaylı bilgilendirdi. Program konuşmaların ardından kaynaşma faaliyetleri ve ülkelerin kültürel oyunları ve türküleri ile devam etti.

Kurultayın 2’inci günü heyet temsilcilerinin konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından Vakıf Başkanımız katılımcılara Kıbrıs Tarihi ile ilgili mini bir sunum yaptı. Katılımcı heyetlerin özellikle dikkatini çeken kesim Kıbrıs Türkü’nün Milli Mücadele Yılları ile ilgili durum oldu. Bunun üzerine bir çok temsilci Başkanımızı Kıbrıs Türkünün Milli Mücadele Yılları ile ilgili konferans vermek üzere ülkelerinde ağırlamak istediklerini belirtti. Kurultay kapsamında Türk Dünyası İletişimciler Birliği Genel Kuruluda gerçekleşti ve Türk Dünyası İletişimciler Birliği adına K.K.T.C. iletişim koordinatörlüğü görevi Vakfımıza verildi.

Kurultayın tamamlanmasının ardından heyetlerin katılımları ve kültürel oyunlarının sergilenmesi ile gala gecesi gerçekleşti.