VAKFIMIZ, 'Y.D.Ü. SANAT KULÜBÜ GAZİLERİNİ AĞIRLIYOR' ETKİNLİĞİNE KATILDI

Vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Doruk Hastunç, Basın Birimi Sekreteri Sn. İrşad Esen, Gençlik Birimi Sekreteri Sn. Önder Konuloğlu Gençlik Birimi Sekreter Yardımcıları Sn. Mustafa Özasil ve Aras Ahmedov ile vakıf gençlik birimi üyelerinden bir gurup genç Yakın Doğu Üniversitesi Sanat Kulübü Başkanı Ruşen Mert Amanat’ın daveti ile sanat kulübü’nün düzenlediği Y.D.Ü. Sanat Külübü Gazilerimizi Ağırlıyor etkinliği kapsamında yapılan “Direniş” isimli tiyatro oyununa katıldı.

Y.D.Ü. Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen ve oyunun yazar ve yönetmenliğini Sanat Kulübü Başkanı Ruşen Mert Amanat’ın yaptığı “Direniş” tüm katılımcıları oldukça duygulandırdı ve geçmişin gerçeklerini bir kez daha yaşattı.

Oyunun sonunda katılımcılardan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Sn. Yılmaz Bora, Genel Başkan Yardımcısı Sn. Celal Bayar, Turizim ve Çevre Bakanı Sn. Fikri Ataoğlu’ndan sonra sözü alan başkanımız, başta kulüp başkanı Ruşen M. Amanat’a sonrasında da oyunculara böylesine anlamlı ve önemli bir oyunu sahneledikleri için teşekkür etti. Oyunun, özellikle Kıbrıs’ın 1963 ve 1974 yılları arasında yaşanan gerçekleri gösterttiğini, halkımızın bir kez daha o karanlık yılları yaşamaması için ülkemize ve anavatan’a dörtelle sarılmamız gerektiğini yineledi. Kıbrıs’a barışın 1974 yılında anavatanla geldiğini dile getiren başkanımız yıllardır süren müzakerelerin hala bir sonuç vermediğini ve müzakerelerden herhangi bir olumlu sonuç beklemediğini bu sebeblede müzakerelere son olarak bir tarih konması gerektiğini ve anlaşmanın olacaksa olması olmayacaksada Kıbrıs Türkünün yoluna bakması gerektiğini söyledi. Yıllardır iki toplumu kaynaştırmak için çeşitli aktivitelerin yapıldığını, birçok adımın atıldığını da söyleyen başkanımız bu girişimlerin tümünün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türklere karşı yapmış olduğu aksi davranışlar ve tavırları ile Kıbrıslı Türkleri adada istemediklerini ve Türklerin adadaki varlığını hazmedemediklerini söyledi. 2003 Yılında kontröllü geçişlerin başlaması ile tekrardan başlayan rum saldırılarınada dikkat çeken başkanımız, başta gençlere ve ailelere ağır darp, kadınlara karşı taciz, Kıbrıslı Türk sanatçının iki toplumlu etkinlikte göğsüne aldığı 3 bıçak darbesi ile öldürülme teşebbüsü, K.K.T.C.’tinin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın katıldığı bir konferansa gerçekleştirilen saldırı ve daha birçok bilinmeyen saldırı vakalarının hiç birisinin faillerinin bulunmaması ve adalete hesap vermemesi iki toplumun bir arada yaşamasına hazır olmadığı ve anavatan’ın etkin ve fiili garantisinin Kıbrıslı Türklerin can ve mal güvenliği için ne kadar önemli bir durum olduğunun göstergesidir dedi. Tüm bu olaylara karşı K.K.T.C. de tek bir ruma dahi yapılan bir saldırının veya olayın olmadığını da dilegetirdi.

Başkanımız son olarak özellikle genç katılımcılara vakfımızın önümüzdeki haftalarda düzenleyeceği sohbet ve kaynaşma toplantılarına katılmalarının çağrısını yaptı. Program çekilen anı fotoğrafları ile son buldu.