Önder Konuloğlu: Halk Kütüphanesi Projemize Binlerce Kitap Gönderildi

Kitaplar, insan gelişimi için çok önemli bir araç olmakla kalmayıp; bizlere birçok şey katmaktadır. Gerek ufkumuzun genişlemesine, gerek olaylara yeni bir bakış açısı getirebilmemize, gerekse yeni bilgiler öğrenmemize olanak sağlamaktadır. Bireyin başarısının sırrı okuduğu kitaba duyduğu aşkta gizlidir. Gelin bu gizeme geçmişten bir hikayeyle ışık turalım:

Bir gün Atatürk, tarihle ilgili kalın bir kitap okuyordu. Öylesine dalmıştı ki, çevresini görecek hali yoktu. Bir sürü yurt meselesi dururken Devlet Başkanının kendini tarihe vermesi, Vasıf Çınar’ın biraz canını sıkmış olmalı ki, Atatürk’e şöyle dediğini duydum:

- "Paşam!.. Tarihle uğraşıp kafanı yorma... 19 Mayıs’ta kitap okuyarak mı Samsun’a çıktın?"

Atatürk, Vasıf Çınar’ın bu çok samimi yakınmasına gülümseyerek şöyle karşılık verdi:

- "Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım" diye cevap verir. Hayatı boyunca cepheden, cepheye koşmuş ulu önderin ömrüne 4000’e yakın kitap sığdıracak kadar içinde taşıdığı aşktır.

Kitapların evleri ise kütüphanelerdir. Aydın bir toplum yaratmak için kitaplar ve kütüphaneler son derece önem arz etmektedir. Bu bağlamda, 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta "Kütüphane Haftası" olarak kutlanmaktadır. Haftanın amacı, insanlarda okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap okuma zevkini tattırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Bu anlamlı haftada, Doruk Vakfı Gençlik Birimi'mizin ilk projesi olan "Halk Kütüphanesi" projemizi sürdürmekteyiz. Projemiz kapsamında duyarlı vatandaşlarımızın bağışları ile kısa süre içerisinde kitap sayımız binlere ulaşmıştır. Ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. En içten dileklerimle, halkımızın Kütüphane Haftası'nı kutlar, bundan sonrası için bu haftanın "Halk Kütüphanesi" ile birlikte kutlanmasını temenni ederim.

Önder Konuloğlu
Gençlik Birimi Sekreteri