'Kıbrıs Türkü’nün Karanlık Yılları' fotoğraf sergisini Eroğlu açıldı

Doruk Vakfı himayesinde ve Genç Mücahitler derneği iş birliğinde düzenlenen “Kıbrıs Türkü’nün Karanlık Yılları” isimli fotoğraf sergisi memleketimizin içinde bulunduğu belirsiz günleri dikkate alarak Kıbrıs Türkü'nün var olabilmesi adına canı pahasına milleti için savaşmış ve bu uğurda canını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha anmak, üzerinde hür bir şekilde yaşadığımız topraklardaki haklarımızın da kolay kazanılmadığını hatırlatmak amacı ile dün akşam Lefkoşa Büyük Han’da 3. Cumhurbaşkanı  Dr. Derviş Eroğlu tarafından açıldı.

Kötü hava koşullarına rağmen özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Doruk Vakfı basın biriminden Yeşim Karacan’ın günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması ile başladı ve 3.Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun katılımcılara Kıbrıs Türklerinin mutlu barış harekatından önce çok kısıntı imkanlarla verilen mücadeleleri örneklerle anlatması, geleceğimizi geçmişimize bakarak şekillendirmemiz gerektiğini şu an hür bir şekilde yaşadığımız vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden vazgeçmememiz yapılacak olan olası bir anlaşmadan Kıbrıs Türkleri'nin haklarından taviz vermeden iki egemen kurucu devletten oluşan, eşit haklara sahip ve ana vatanın etkin ve fiili garantisinin de devam edeceği anlaşma dışında bir anlaşmaya onay vermemiz durumunda Kıbrıslı Türklerin 1963’lü yıllara geri dönüşünün kaçınılmaz olduğunun bilgisini vermesi ile devam etti.

Konuşmalardan sonra sergiyi katılımcılar ile birlikte inceleyen Eroğlu, sergi sırasında da katılımcıların sergilenen milli mücadele tarihi fotoğrafları ile ilgili sorularını yanıtladıktan sonra katılımcıların ve Doruk Vakfı gençlik örgütünün Eroğlu ile çektirdiği anı fotoğrafları ile devam etti.

Sergi, milli mücadele ve şehitler haftamız boyunca Lefkoşa Büyük Han’da sergilenmeye devam edecek.

Vakıf’tan yapılan açıklamada serginin; milli mücadele yıllarının unutulmaması, verilen mücadelenin eseri olan, KKTC ve vatan topraklarının var olması uğruna şehit olanları anmak ve geçmişten ders çıkarmak adına açıldığı belirtildi